'N Spel vir jagters oor die hele wêreld - Kaukasiese Fasan

Gunsteling jagters en eienaars van jagfasjagtertjies bly een van die gewildste voëls in die wêreld. Wil jy meer weet oor hierdie spesie van gevederde? Dan is al die nuanses van hul inhoud, besonderhede van oorsprong en voortplanting verder in die artikel.

Eienskappe van die vorm

'N Fasant van hierdie tipe is 'n Asiatiese voëlsoort wat in ekosisteme regoor die wêreld bekendgestel is. Dit kan gevind word in Turkye, Kaukasië, Afghanistan en selfs China. Die spesies wat direk verband hou met die hoofnaam van die voëls (nominatief) woon in die Kaukasus.

As gevolg van die pragtige voorkoms en lekker vleis word die fasan voortdurend gejag. Dit kan nie die aantal individue in die wêreld beïnvloed nie. Daarom is die Noord-Kaukasiese Fasant reeds in die lys van voëls wat aandag nodig het.

Die gemiddelde lengte van hierdie gevederde lyf is 85 cm. Die aantreklike gewig wissel van 1,7 kg tot 2 kg. Terselfdertyd verskil mans tussen vroue in 'n groter liggaam. Hulle word bewoon deur blink lewendige bome in die bos of ruigtes bosse. Sy gunsteling plek is naby die reservoir, so die fasan kies dikwels vir homself 'n afgesonderde hoek in die riete riviere en mere.

As so 'n voël verras kan word, sal dit nie so hoog as moontlik klim nie. Voëls verkies om weg te steek in die bosse. Dit is opmerklik dat die gemeenskaplike fasan die nasionale voël van Georgië is.

oorsprong

Die naam neem sy oorsprong uit 'n stad genaamd Phasis (vandag se Poti). Volgens die legende is die fasades deur die Argonaute na Griekeland geneem, selfs voor die beleg van Troy. Daar is bewyse dat die Europeërs hierdie voël vir meer as 4 000 jaar jag. Aanvanklik het die verspreiding van voëls begin met die Kaspiese See en Wes-Asië.

voorkoms

Die algemene verteenwoordiger van hierdie ras is merkwaardig omdat dit nie net vere om die oë het nie. Alle individue van fazanten het 'n lang stert, wat bestaan ​​uit 18 vere wat teen die einde taps. Die vorm daarvan is wigvormig. Oor kort vlerke met afgeronde punte groei vlerke. Mannetjies klink mooi spore op hul voete en reflektiewe metaalverf.

Nog 'n estetiese verskil tussen die verskillende geslagte voëls van hierdie ras is die helder vere van die mans. Verder is dit die moeite werd om die wisselvalligheid van hul kleur op te let. Noordelike subspesies kan spog met 'n goue-groen kleur. Wyfies het 'n dowwe voorkoms en bruin vere. Party verteenwoordigers van die spesies soos "gewone fasan" word onderskei deur 'n grys-sandton van vere en donker lyne.

kos

Die hoofvoedsel vir hierdie voël bestaan ​​uit sade, klein bessies, lote, sade, insekte, wurms en mollusks. Die individue wat in die Kaukasus woon, is veral lief om seedoorn en swartgras te eet.

voortplanting

Die algemene verteenwoordiger van hierdie voëls mag anders met vroue optree. Dit hang alles af van die omstandighede waarin hy woon. As die fasan wild is en groei sonder menslike ingryping, sal dit monogaam wees. Maar die voëls wat in ballingskap grootgeword het, is geneig om terselfdertyd met 'n groot aantal vroue saam te werk (poligamie).

Die fasan skep 'n nes reg op die grond. In volle eier sal tot 20 bruin vrugte wees. Die vroulike begin eiers aan die begin van die lente. Uitbroei, wat aan die vrou toegewys is, duur tot een maand.

Загрузка...

Загрузка...

Gewilde Kategorieë