Rivier skoonheid - die eend pucker

Pin
Send
Share
Send
Send


Sekerlik, baie van julle het op die rivier 'n helderkleurige eend gesien met 'n groen kop en 'n wye snawel. Dit is 'n scampus eend. Die tradisionele rivier-eend wat vir sport- en kommersiële doeleindes gejag word. Ons bied nou meer inligting oor hierdie rasse van eende.

Rasbeskrywing

Dit is moontlik om die skerpmaker te leer deur sy groot, taamlik onproportionele snawel, kort nek en klein kop. Hierdie tekens is veral opvallend in vlug. Die drake het 'n donker kleur van die kop, 'n rug met wit strepe, 'n grys boonste gedeelte van die vlerke en 'n wit bors. Die wyfie het bruin kleur, en haar vlerke is helder. Wanneer dit op die water geplaas word, sit die mossies, steek diep, en die kop word in die nek getrek. Die kenmerkende posisie is maklik om te sien in die foto van hierdie soort eendjies.

Die vlugspoed van die eende van hierdie ras is laag, die geluid van die vlerke is baie soortgelyk aan die vlug van die mallard. Die mossie eet klein skaaldiere en mollusks. 'N Eend kan sy prooi vir ure op die oppervlak volg. Daarbenewens kan dit op insekte en sade voed, maar hul deel in die dieet is slegs 4-6%.

Die voël is nie so vreesaanjaend as ander spesies van eende nie, en daarom is dit 'n wenslike voorwerp van jag in die onderste gebiede van die Dnieper of in die gebied van Wes-Siberië. Laasgenoemde streek verteenwoordig bykans 6% van die totale aantal eendjies in 'n bevolking. Die suidelike verteenwoordigers van hul spesies weeg meer, het baie vleis van hoë gehalte.

Dimensies en stem

Beide mans en vroue is nogal stil. Soms kan die man 'n dowe "Kho-kho" maak, hoofsaaklik in die lente, en die vroulike vrou stil stil en eenvormig. Die Siberiese dier kry sy naam as gevolg van sy bek, want dit is twee keer so lank aan die basis van die breedtegraad bo-aan. Horny plate is in 'n lang krokodil, die klou is smal. Die stert is afgerond, die benaderde lengte van die vlerke van die mannetjie is 22-26 cm, die wyfies - 20-23 cm. Die snawel van die wyfies bereik groottes 6, 5 cm, die snawel van die mans - 7 cm.

Seisoenale Migrasie

Die Siberiese kewers wat in Denemarke, Duitsland en die Skandinawiese Skiereiland woon, migreer wes na die streek van Holland, Brittanje. Maar Russiese eende is meestal winter op die Volga-, die Swart- en Azofsee, waarvandaan hulle na die Middellandse See gestuur word. Warm lande word 'n toevlugsoord vir die jagters, byvoorbeeld, Turkye, Libië, Tunisië, Bulgarye en Egipte. Die eende van hierdie ras is trekvogels, daarom val hul nesreekse selde saam met die winterplaas.

Habitat en voeding

Voëls kies oop, wye rivier vloedvlaktes, vermy mere en riviere met bos naby die oewer. Eende wil leef in reservoirs gevul met plantegroei, want dit is hier dat hulle hul eie diervoeder kan kry. Daarbenewens maak die saliniteit van die reservoir nie saak nie. Kos word ontgin in vlak, binnelandse water (byvoorbeeld in rysvelde of in steppe-poele). Gedurende die nesperiode verkies skerpers vlak water.

Reproduksie en nageslag

Die tydperk van puberteit is nie juis gedefinieer nie, maar nes vind nie plaas in die eerste jaar van die bevolking nie. In die somer vloei 'n groot aantal jong voëls meestal en dwaal, en na die nes, vlieg die scyphoca in pare. Die mannetjie sorg vir die wyfie soos hierdie: dryf agter haar in 'n sirkel, terwyl sy bek in die water is. Om sy kop heen en weer te skud, is ook kenmerkend, terwyl die bek al die tyd horisontaal bly. Simeertjies skiet nes in die gras, of kies oop gebiede nader aan die water.

Nog 'n opsie vir die nes is die stampe en eilandjies in die middel van reservoirs of riviere. Hulle kan 'n nes in 'n eensame struik (ou, wilde roos, wilg) plaas. Die basis van die nes is droë grasstingels en af. Afmetings: ongeveer 23 cm breed en 11 cm diep.

In die Krim, en meer spesifiek in die steppe-deel, is die kluit van die skuurmiddel amper altyd op die riet geleë. Die aantal eiers bereik gewoonlik 10 stukke, en in een vrou elke jaar kan die aantal eenhede in die koppelaar nie verander nie. Die kleur van eiers is geel of olyf, die gemiddelde gewig bereik 40 gram. Uitbroei duur ongeveer 23 dae.

Die mannetjies van die oerwoud beskerm die nes, as die vroulike blare, en daarna ontmoet hulle hul maat. Die grys kraai is 'n bedreiging vir die neste, daarom dek eende dit versigtig en met droë gras. Eendaagse kuikens weeg 30 tot 45 gram, gewillig duik en het 'n sagte laer byt. Oor die algemeen soortgelyk aan mallard-kuikens.

vervelling

Verteenwoordigers van hierdie spesie smelt in die herfs-winterperiode en somer. Eerstens word vere op die kop, maag en helmsman vervang, en dan op die stert en rug. Die vlerke verander kleur na 'n maand vanaf die begin van die smelt. In Augustus word die somer outfit reeds vervang deur die herfs, die huwelik. Volwasse wyfies sonder 'n paar en broei vroeg, en saam met die mans.

Eende met bros verduur weer in Julie en vinniger as ander. Die eerste molt jong voorraad vind plaas in Augustus en duur tot Maart, soms langer. As gevolg hiervan hou jong individue soms die jeugdige vere op die bors en goiter in die somer. Sulke vere kan dikwels in die foto van jong gesien word.

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Kyk na die video: Kent Hovind - Seminar 2 - The Garden of Eden MULTISUBS (Mei 2022).

Загрузка...

Загрузка...

Gewilde Kategorieë